Formgivning för SLAO

Kategori: Design och idéer

Har jobbat en del med SLAO och formger bland annat deras Branschrapport 2017 och 2018. Nu fick jag ett fantastiskt roligt uppdrag att hitta en profil och formge deras 40 års jubileum. Skapade en form som plockar inspiration från gamla turistaffischern på 70-talet. Illustrationerna och typografin blev en röd tråd för hela jubileumet och fick följa med både i inbjudningar, jubileumstidning med mera.  Blev riktigt fint och kunden nöjd.
 

0

Hur driver man försäljning och hur skapar man varumärke i sociala medier

Kategori: Design och idéer

Kommunikation idag landar ofta ner i sociala medier. Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube, Google Adwords, Pinterest, Messenger, nyhetsbrev med flera blir en vardag att nå ut och möta sina befintliga och potentiella kunder. Hur skall varumärket byggas upp? Vilken känsla ska finnas i inlägg? VIlken story ska vi berätta? Vilken är den röda tråden? Hur hittar vi tiden att jobba med detta?
 
Jag driver flertalet konton för företags räkning, säljer och driver trafik. Det är inte något som gör sig själv. Det är så fantastiskt roligt tycker men också tidskrävande och kräver att man alltid hittar vinklingar, bilder, texter och tillfällen. Så därför gör jag jobbet åt kunder som inte har tiden själv, jag driver trafik till webshopar, jag bygger varumärke, fotograferar och skapar stories. Följer så klart upp kampanjer och effekterna samt skapar planering för kommande månader
 
Men lika ofta så hjälper jag företag att komma igång själva. Skapar grunden åt dem, sedan träffar jag dem en gång i månaden, hjälper till och hittar vinklingar, följer upp och ger idéer.
 
Håller även utbildningar i sociala medier för företag och myndigheter. Och det kan komma att bli mer av den varan.
 
 
 

Foto säger mer än tusen ord

Kategori: Design och idéer

Idag när sociala medier kräver innehåll samt hemsidor som ska uppdateras så blir bilderna allt viktigare. Jag har glädjen att idag få fota idag en hel del åt mina kunder. (Se några smakprov nedan.) Jobbar allt mer med just foto. Ibland kallar jag in en fotograf också så klart, men eftersom jag jobbar nära de varumärken jag jobbar med så faller det sig naturligt att jag också fångar varumärkets själ i bilden. Fantastiskt roligt.
 
@meindl_sverige Foto och copyright: Anette Julander
 
 
Byggelit personalfotografering Foto och copyright: Anette Julander
 
Interiör fotografering Byggelit. Foto och copyright: Anette Julander
 
 
@meindl_sverige Foto och copyright Anette Julander