Inlandsinnovation årsredovisninga

Kategori: Design och idéer

Tiden går fort när man har roligt. Hinner inte riktigt berätta om alla jobb somjag har förmånen att göra. Inlandsinnovationsårsredovisning har jag formgivit i två år och det första året satte jag en helt ny form. I år kunde vi fortsätta att utveckla formen och produkten. Alltid en utmaning att hålla igenkänning men ändå vara ny och utvecklas. Texter sattes av Trampolin PR och kunden själv. Tro mig, det är en utmaning att formge alla siffror och tabeller, men har ju vid det här laget mycket bra erfarenhet av det. Kul att göra i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att jobba strategiskt med kommunikation – allt kommunicerar

Kategori: Bygga varumärke

Mycket av det jobb som jag gör dagligen tillsammans med mina kunder är inte det som defacto "syns", mycket handlar om strategi- och konceptutveckling. Kommunikation är ju inte bara det som syns i en annons eller i bild utan är det som finns varje dag i ett företag. Hur texter skrivs, hur hälsningsfraser ser ut, hur samtal inleds, hur samtal avslutas, hur personalen bär varumärket varje dag, vilka event man är med på och vilka man avstår ifrån, hur man säljer sina tjänster och produkter, till vem man säljer till och så vidare. Detta arbete är minst lika stort och omfattande som något annat. Om inte större. En mycket liten del syns sedan till exempel grafiskt. Allt kommunicerar i ett företags kontakter med kunder och potentiella kunder. Precis allt. En utmaning och en stor möjlighet att ta tag i för många företag. Det lönar sig.
 
 

Byggelit går från klarhet till klarhet

Kategori: Bygga varumärke

Tillsammans med Byggelit jobbar jag med att utveckla deras formspråk och deras kommunikation mot olika målgrupper. En hel del strategiarbete och analys som leder fram mot ett bättre sätt att kommunicera.
I broschyrmaterial jobbar vi mer med texter som tilltalar och som säljer produkterna på ett tydligare sätt. Här jobbar vi med jämförelser mellan olika produkter och försöker vara tydliga med användningsområden. Vidare jobbar vi med facebook och andra sociala medier. Bilder på interiör och produkterna har fått ta mer plats istället för enbart illustrationer. Framöver kommer fler roliga inlägg kring detta.
 
 
 

Moxterpro utvecklas

Kategori: Design och idéer

Mitt arbete med webshopen moxterpro.se har fortsatt och utvecklats under året. I arbetet med att bygga upp och underhålla en hemsida krävs nogrann planering, strategiarbete och framförallt mycket jobb. Facebook, instagram, filmer etc är "vardag". Ett spännande jobb för en webshop med mycket roliga och bra produkter och varumärken.
 
 

Kvalitetsstovel.se

Kategori: Bygga varumärke

I ett led i att lyfta Nokian Footwears fina stövlar på den svenska marknaden, startades kvalitetstovel.se upp. Detta för att få en naturligt landningssida i Sverige där vi kan presentera produkterna på ett neutralt sätt. Här av vi även jobbat med olika former av googleannonsering och facebookannonsering, vilket bland alla andra kommunikativa kanaler, kan vara en bra kombination och komplement för att driva trafik till hemsidor och webshoppar. Det är mycket jobb som ligger bakom till exempel en säljhemsida. En liten del är det grafiska som mottagaren möts av.
 
 

SLAO branschrapport

Kategori: Design och idéer

Ett så roligt uppdrag då jag själv brinner för skidåkning. I år har jag satt helt ny form på SLAOs branschrapport. Ska ta och hämta ett ex från tryckeriet så jag kan ta lite fina bilder. Ett smakprov så länge
 
 

Plåtningar

Kategori: Design och idéer

Har genomfört en del fotograferingar i år där jag själv stått bakom kameran. Många av bilderna används ofta både på web och olika digitala medier. Har precis idag tagit nya bilder för en kund vilket känns riktigt kul. Ett smakprov på bilder nedan.
 
 
 

Svensk djursjukvård branschrapport 2016

Kategori: Design och idéer

Många av mina uppdrag gör att jag lär mig saker som jag annars inte kunnat. Svensk Djursjukvård är ett sådant. Det är andra året som jag formgivit deras branschrapport. Så intressant och jag lär mig massor om en för mig annars okänd bransch.Det är alltid en utmaning att formge rapporter då det är så viktigt att siffror visas på bästa sätt så att läsaren snabbt kan ta till sig information.
 
 

Ny branschorganisation och ny grafisk profil

Kategori: Design och idéer

Matfiskodlarna är en organisation som verkar för yrkesfiskodlarna i Sverige. En organisation som verkar både med att påverka politiker men även den allmänna synen hos konsumenter på matfisk. De behövde en profil som tydligt visar deras intresse samt verksamhet. Har för kunden utvecklat hemsida, grafisk profil, texter och facebookprofil samt varit bollplank i hur de ska kommunicera.
 
Läs mer om matfiskodlarna på hemsidan matfiskodlarna.se